Cuvinte de suflet pentru Tudor Roşca

La data de 29 mai anul curent membrii colectivului Academiei „Ştefan cel Mare” a MAI, au depus flori la mormântul lui T. Roşca, primul comandant desemnat, cel care a pus bazele Academiei Naţionale de Poliţie „Ştefan cel Mare”.
În această zi regretatul ar fi împlinit vârsta de 71 de ani. Tudor Roşca – un nume de referinţă în ceea ce priveşte jurisprudenţa, un pedagog şi un cercetător subtil, un manager iscusit, un intelectual fin şi un om sensibil. Un adevărat patriot, iubitor de neam şi de limbă. Un om deschis, calm şi foarte ferm deopotrivă.
Rolul considerabil al dlui T. Roşca în istoria instituţiei este indiscutabil. Prestigiul de care se bucură Academia “Ştefan cel Mare” în prezent şi succesul în instruirea cadrelor calificate pentru MAI se datorează în primul rând Domniei sale, care personal a constituit nucleul colectivului profesoral-didactic bine pregătit şi a elaborat primul program de învăţământ al instituţiei.
La comemorare au participat prorectorul pentru studii şi management al calităţii al Academiei „Ştefan cel Mare” a MAI, comisarul principal Valentin Chiriţa, precum şi alţi colegi, profesori, angajaţi care l-au cunoscut şi au contribuit la promovarea şi transmiterea cunoştinţelor, dăruind societăţii specialişti de valoare pentru organele de drept din Republica Moldova.
Pentru toată dedicarea Vă mulţumim, Domnule Comandant!