Comunicarea profesională

Abilităţile de comunicare sunt esenţiale în relaţiile interumane, de aceea este important să le percepem valorarea şi să reuşim să le îmbunătăţim continuu.

Astfel, Direcţia dezvoltare profesională a Academiei „Ştefan cel Mare” a asigurat desfăşurarea seminarului specializat cu genericul: „Comunicarea profesională”, destinat ofiţerilor din subdiviziunile MAI, în perioada 11-15 aprilie 2022.

În cadrul cursului vizat formatorii Academiei au familiarizat participanţii cu un şir de aspecte printre care: comunicarea internă și externă, controlul situației de criză, comunicarea organizațională, etica și integritatea profesională, combaterea fenomenului discriminării, etc.

Totodată, în cadrul activităţilor de instruire au fost invitaţi  și formatori,  experţi cu o vastă experiență în domeniul comunicării:  jurnalişti de investigații – Zinaida  Soroceanu, Cornelia Cozonac precum și prezentatorul TV, Gheorghe Gonța.

La finalul seminarului, cei 22 de comunicatori instruţi au apreciat utilitatea cunoştinţelor acumulate şi importanţa subiectelor abordate, dar şi recomandările cu privire la necesitatea organizării activităților de acest gen în cadrul instituţiilor din care fac parte.