Ceremonia de depunere a Jurământului Solemn de către ofiţerii şi subofiţerii debutanţi

Astăzi, 30 august 2023, o nouă generaţie de apărători ai ordinii de drept, cu mândrie şi aspiraţii spre viitor, au rostit ferm textul Jurământului Solemn şi au fredonat Imnul Republicii Moldova, sub faldurile Drapelului de Luptă al Academiei „Ştefan cel Mare”.

Ceremonia solemnă s-a desfăşurat în prezenţa ministrului afacerilor interne, Andrian Efros, a secretarei de stat, Daniella Misail-Nichitin, factorilor de decizie din cadrul subdiviziunilor subordonate MAI, rectoratului, formatorilor, părinţilor şi rudelor.

În alocuţiunea sa, ministrul, a adresat mesajul de felicitare cursanţilor:  „Jurământul de credinţă faţă de Patrie este unul dintre cele mai semnificative evenimente din viaţa unui angajat al sistemului de securitate şi apărare a ţării. Apreciez curajul dumneavoastră de a face acest pas şi de a fi parte a familiei mari ce asigură securitatea şi integritatea Republicii Moldova”.

La rândul său, rectorul, Dinu Ostavciuc a menţionat: „Acest eveniment este considerat unic în viaţa unei persoane cu statut special, iar o dată cu depunerea jurământului vă asumaţi conştient obligaţia de a servi ţara cu devotament, de a respecta actele normative în vigoare şi de a fi mereu în sprijinul cetăţenilor”.

Făgăduinţa solemnă de astăzi, reprezintă prima treaptă de afirmare, angajament şi responsabilitate în profesiunea aleasă.

Cursul de formare profesională inițială pentru cei 21 ofițeri și 131 subofițeri, angajați din sursă externă, are drept scop obținerea cunoștințelor teoretice și abilităților practice specifice domeniului de activitate în vederea îndeplinirii calitative a atribuțiilor şi misiunilor de serviciu.

  1. https://www.moldpres.md/news/2023/08/01/23006129