Campionatul de mini-fotbal în memoria Eroului Mihail Moraru

La data de 23 iunie curent, în cadrul Inspectoratului de poliție Hîncești a avut loc un eveniment solemn de comemorare a eroilor băștinași, căzuți în războiul de pe Nistru din anul 1992. La solemnitate au fost prezenți: șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, reprezentanții administrației publice locale, conducerea și efectivul inspectoratului gazdă, reprezentanții subdiviziunilor MAI, veterani de război și rudele combatanților comemorați. Evenimentul a fost acompaniat de Orchestra „Model” a Inspectoratului General de Carabinieri, iar ceremonialul protocolar a fost asigurat de Garda de Onoare a MAI constituită din studenții și angajații Academiei „Ștefan cel Mare”.

Totodată, acțiunea de comemorare a inclus și un Campionat de mini-fotbal organizat în memoria locotenent-colonelului de poliție Mihail Moraru – ex-comisar al Secției Raionale de Poliție Hîncești, căzut la datorie în satul Coșnița al r-lui Dubăsari în timpul războiului vizat, la 15.03.1992.

Turneul sportiv aniversat la cea de-a 30-a ediție a reunit mai mulți participanți din cadrul: IP Hîncești; IP Nisporeni; IP Ialoveni; IP Criuleni; IP Râșcani a DP a mun. Chișinău; Direcției investigații Centru a INI; Direcției Vest a Poliției de Frontieră; Direcției „CIPAL” a Academiei „Ștefan cel Mare”.

Startul concursului s-a dat pe stadionul or. Hîncești între opt echipe divizate în două grupe. În urma rezultatelor meciurilor purtate și a golaverajului, învingătorul Campionatului a devenit selecționata Academiei „Ștefan cel Mare”.

Cupa transmisibilă a Campionatului de mini-fotbal în memoria Eroului Mihail Moraru a ajuns în cadrul instituției!