Absolvirea cu succes de către ofiţerii IGPF a cursului de formare profesională iniţială

În perioada 11-15 ianuarie curent în cadrul Direcţiei dezvoltare profesională a Academiei „Ştefan cel Mare” a MAI, ca finalitate a cursului de formare profesională iniţială, a fost organizată şi desfăşurată în premieră evaluarea finală a efectivului de ofiţeri din cadrul Inspectoratului general al poliţiei de frontieră.
Cursul a fost format din 12 module, având drept obiectiv principal formarea competenţelor generale şi specifice necesare pentru buna desfăşurare a activităţii profesionale, respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului, precum şi a normelor de integritate profesională.
La finalul cursului de formare profesională iniţială au fost eliberate certificate confirmative de absolvire celor 63 de angajaţi din cadrul subdiviziunilor subordonate ale IGPF. Conducerea Direcției dezvoltare profesională a adresat mesaje de felicitare în numele instituţiei, încurajând în acest fel viitorii poliţişti să demonstreze zi de zi perseverenţă, disciplină, responsabilitate şi profesionalism.