Ziua Naţională a Studentului sărbătorită la Alma Mater

Cu prilejul Zilei Naţionale şi Internaţionale a Tineretului precum şi al Zilei Naţionale a Studentului, marcată în întreaga ţară la 17 noiembrie, Academia „Ştefan cel Mare” a demarat un şir de acţiuni în scopul promovării principiului meritocraţiei, sporirii abilităţilor teoretice şi practice, întăririi disciplinei de serviciu şi dezvoltării competenţelor profesionale ale efectivului constant şi celui variabil al instituţiei.
În acest sens astăzi, dis-de-dimineaţă, pe platoul instituţiei au fost menţionate mai multe categorii de studenţi. Stimulările au ţinut de meritele şi contribuţia adusă în cadrul diferitor acţiuni cum ar fi: ratingul reuşitei la studii, participarea la Concursul pentru cel mai sensibil demotivant la tema „STOP alcool la volan!”, implicarea în toate măsurile protocolare în cadrul întrunirilor oficiale, în componenţa Gărzii de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne.
Totodată, către acest eveniment semnificativ Academia „Ştefan cel Mare” a finalizat proiectul „Îmi pasă de ţara mea!” – un spot video realizat pe baza unui flashmob la care au participat 150 studenţi ai instituţiei.
Lansarea filmuleţului a avut loc în cadrul şedinţei festive de depunere a Jurământului Solemn de către 39 angajaţi cu statut special detaşaţi la cursuri de formare iniţială în cadrul Academiei „Ştefan cel Mare”. La eveniment au participat factorii de decizie din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei şi ai altor subdiviziuni ale MAI, conducerea instituţiei, precum şi cei 150 studenţi – protagonişti ai spotului lansat.