Ziua Mondială a Persoanelor în Etate

Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a desemnat ziua de 1 octombrie drept Zi Mondială a Persoanelor în Etate. În acest context Academia „Ştefan cel Mare” şi-a propus nişte scopuri pe cît de majore, pe atît de nobile, dintre care – ocrotirea drepturilor şi intereselor veteranilor instituţiei, asigurarea pentru ei a unor condiţii decente în societate, sporirea rolului şi locului lor în viaţa socială, economică şi culturală.
Cu această ocazie pensionarii şi veteranii instituţiei, ce au o situaţie materială precară au fost menţionaţi prin ordinul Rectorului cu un ajutor material. Pe parcursul zilei de muncă angajaţii Biroului lucrului educativ au reuşit să viziteze persoanele menţionate pentru a le transmite mesajul de felicitare, de susţinere în numele colectivului instituţiei şi respectiv ajutoarele materiale stabilite.
Pe parcursul a mai multor ani instituţia a obţinut şi a implementat un şir de proiecte şi măsuri, prin intermediul cărora a realizat mai multe obiective, toate fiind subordonate scopului de a reabilita şi reintegra persoanele de vîrsta a treia în viaţa comunitară.
Doar în anul 2014 în cadrul Academiei „Ştefan cel Mare” au fost organizate şi desfăşurate 21 măsuri şi evenimente pentru pensionarii şi veteranii instituţiei.