Ziua Mondială a Literaturii

 

Ziua de 8 septembrie este denumită de UNESCO, „Ziua Mondială a Literaturii”. Cu acest prilej, în cadrul Academiei ,, Ştefan cel Mare”   s-a desfăşurat o masă rotundă cu genericul ,,Literatura-premisă a dezvoltării personalităţii”, organizată de către Serviciul Cultural-educativ, Secţia Pregătire profesională şi Protecţie socială în colaborare cu Departamentul Limbi moderne şi Departamentul informaţional biblioteconomic, pentru studenţii anului doi de studii.

Discuţiile s-au referit la rolul literaturii în formarea personalităţii, precum şi care sunt beneficiile lecturii în vederea extinderii lumii spirituale, dezvoltării creativităţii, satisfacerii setei de cunoaştere, formării a propriilor convingeri, atitudini şi comportamente.

Totodată, în cadrul mesei rotunde studenţii au împărtăşit din operele citite şi s-au axat pe autorii care le-au marcat personalitatea. Cititorii au menţionat că lectura le deschide noi orizonturi de percepere a lumii înconjurătoare, precum şi le oferă, de fiecare dată, o relaxare morală.

Tot astăzi se mai sărbătoreşte şi Ziua Internaţională a Ştiinţei de Carte.