Ziua Memoriei şi Recunoştinţei

Astăzi, se împlinesc 30 ani de la izbucnirea Războiului pentru apărarea independenţei şi a integrităţii teritoriale a statului. Ziua de 2 martie pentru Republica Moldova este o zi de comemorare a Eroilor căzuţi în acţiunile de luptă din 1992.

Astfel, în capela „Sfântul Gheorghe” a instituţiei în prezenţa veteranilor participanţi în  conflictul armat de pe Nistru a avut loc slujba de pomenire în memoria celor decedaţi, oficiată de capelanul Academiei „Ştefan cel Mare”, protoiereul Octavian Moşin.

În acest context a fost organizată şi o masă de pomenire pentru veteranii războiului, iar în semn de recunoştinţă pentru bărbăţia şi spiritul de sacrificiu manifestate pe câmpul de luptă le-au fost înmânate câte o distincţie corporativă.

În cadrul orelor de la Facultatea drept, ordine publică și securitate civilă s-au organizat ore de educație patriotică și de comemorare a eroilor cu păstrarea unui minut de reculegere. La blocurile de studii ale Academiei „Ştefan cel Mare” a MAI au fost coborâte în bernă Drapelele de Stat ale Republicii Moldova.

Concomitent în Biblioteca „Tudor Roşca” a fost prezentată o expoziție tematică care a inclus ediții de carte, fotografii ale eroilor, faptele acestora și biografiile lor.

Totodată, Garda de Onoare a MAI, constituită din studenţii Academiei au participat la activităţile consacratre Zilei Memoriei şi Recunoştinţei.

Suntem recunoscători pentru curajul şi sacrificiul Eroilor noştri!