Ziua Internațională a Studenților

Astăzi, 17 noiembrie, în întreaga lume este marcată Ziua Internaţională a Studenţilor.

Această zi a fost consemnată pentru prima dată în anul 1941, fiind declarată la Londra de către Consiliul Internaţional al Studenţilor, ca urmare a unor evenimente tragice produse în Praga, în anul 1939, subliniind imperativitatea exprimării opiniei generațiilor în devenire.

Evenimentul a fost onorat de prezența Ministrului afacerilor interne, Ana Revenco, care a venit cu un mesaj de felicitare: „Dragi studenţi! Ne bucurăm astăzi că suntem printre domniile voastre, deoarece voi sunteţi viitorul sistemului afacerilor interne. Profit de acest prilej pentru a vă felicita din toată inima şi a vă transmite speranţa celor care deja slujesc ţara acolo, unde, foarte curând, vă veţi alătura şi veți contribui la un viitor mult mai sigur, pentru ţară noastră şi cetăţeni. Vă încurajez să fiţi și în continuare ambiţioşi, perseverenţi şi niciodată să nu vă opriţi în a învăţa”. Totodată, doamna ministru a menţionat faptul că în cel mai scurt timp, 10 studenți ai Academiei vor primi oferta de a-și desfășura stagiile de practică în aparatul central al MAI, acolo unde se vor contura idei şi viziuni privind misiunea de viitor a sistemului afacerilor interne.

„A fi student este o mândrie! În primul rând, vreau să vă mulţumesc că aţi ales instituţia de învăţământ a Ministerului Afacerilor Interne – instituţie care vă oferă disciplină, atitudini valoroase în vederea respectării drepturilor omului şi abilități pentru a dezvolta ţara noastră, pe segmentul securităţii. În al doilea rând, vă mulţumesc nu numai pentru faptul că învăţaţi, dar şi pentru implicare în multiple activităţi cum ar fi: voluntariatul, sportul, diverse activități extra-academice, știință şi cultură. În numele Senatului Academie şi întregului colectiv profesoral-didactic, vă doresc putere şi răbdare, verticalitate şi spirit civic, năzuință și izbândă în faţa tuturor provocărilor. Să fiţi mândri că purtaţi uniforma de poliţist şi aveți onoarea să apăraţi viitorul acestei țări!” – a felicitat efectivul variabil, rectorul Academiei, comisarul-șef Dinu Ostavciuc.

Studenţii s-au învrednicit de cadouri de preț și diplome de onoare și merit oferite prin ordinile Ministerului Afacerilor Interne și ale Academiei „Ștefan cel Mare” diferitor categorii de studenți, care s-au realizat în cadrul Gărzii de Onoare a MAI, sau au obținut rezultate excelente la studii, știință, voluntariat, disciplină, sport și activități extrașcolare.

În cadrul părții solemne au fost lansate filme de scurt metraj, realizate de Academie, cu prilejul Zilei Internaționale a Studenților.