Vizita elevilor din cadrul Centrului de Excelență în Securitatea Frontierei din or. Ungheni la Academia „Ștefan cel Mare” a MAI

La 28 martie curent, Academia „Ştefan cel Mare” a Ministerului Afacerilor Interne a fost vizitată de un grup de elevi din cadrul Centrului de Excelență în Securitatea Frontierei din or. Ungheni.
Oaspeții au fost familiarizați cu condiţiile de instruire și specificul activității instituției de învățământ superior. Elevii au avut ocazia să i-a micul dejun în cantina Academiei, să treacă cu pas de defilare pe platou și sa-și demonstreze abilitățile la tragere în țintă. Cei care au obținut rezultate înalte au fost distinși cu diplome.
Totodată discipolii Centrului de Excelență în Securitatea Frontierei au fost parte a festivității solemne de depunere a jurământului polițistului de către 107 angajați cu statut special (ofiţeri şi subofiţeri) detașați la cursurile de formare iniţială în cadrul Departamentului dezvoltare profesională și managerială. Evenimentul a fost onorat cu prezența Secretarului general de stat Simion Carp și corpul profesoral-didactic al Academiei „Ştefan cel Mare” a Ministerului Afacerilor Interne.
Tinerii au vizitat Centrul de cultură spirituală și educație militaro-patriotică, expoziţia de arme, sala de sport, biblioteca „Tudor Roșca”, cabinetul de relaxare psihologică și auditoriile de instruire a tinerilor polițiști.
La finele solemnității, conducerea MAI și a Academiei au venit cu o donație de carte (35 exemplare), editate de corpul profesional-didactic și cercetătorii Academiei. Oaspeții de la Ungheni au apreciat înalt calitatea instruirii și dotarea instituției, precum și grija cu care au fost tratați aici, primind răspunsuri concrete la toate întrebările adresate.