Vizita de lucru a Ex-Comisarului Şef al Poliţiei Suedeze dnei Ann-Marie-Orler

La data 12 mai 2014 Academia „Ştefan cel Mare” a fost gazda vizitei de lucru a Ex-Comisarului Şef al Poliţiei Suedeze dnei Ann-Marie-Orler, Director al Poliţiei Oficiului Naţiunilor Unite. A avut loc un şir de discuţii în domeniul protecţiei drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului, şi în special promovarea femeilor, fetelor la studii în cadrul academiei şi în activitatea sistemului afacerilor interne.
Oaspetele s-a familiarizat cu activitatea academiei, structura, procesul de studii, a vizitat sălile de studii, biblioteca, laboratoarele.
Totodată, la data 13 mai 2014 studenţii academiei al Facultăţii ştiinţe poliţieneşti (22 persoane), însoţiţi de dl Ion Chirtoacă, lector al catedrei ştiinţe poliţieneşti, locotenent major de poliţie au participat la lecţia publică în incinta USM a RM oferită de către dna Ann-Marie-Orler, Director al Poliţiei Oficiului Naţiunilor Unite.
Evenimentul public a avut drept scop împărtăşirea experienţelor cu privire la oportunităţile de şanse egale, gender şi alte aspecte relevante din activitatea Poliţiei Suedeze.