Vizită de curtoazie a ofițerului de legătură al Republicii Franceze în Republica Moldova, Carole Lozac’H

În contextul dezvoltării relațiilor de colaborare cu instituţiile omoloage din Franţa, la data de 5 decembrie 2023, Academia „Ștefan cel Mare” a MAI a avut onoarea de a găzdui vizita de curtoazie a ofițerului de legătură al Republicii Franceze în Republica Moldova, Carole Lozac’H.

Scopul vizitei a fost promovarea și consolidarea relațiilor academice între Republica Moldova și Franța, cu accent pe colaborarea dintre instituțiile cu activități similare în domeniul educației și formării profesionale.

Agenda întâlnirii a inclus discuții pe diverse subiecte relevante, subliniind importanța practicilor franceze în formarea specialiștilor pentru sistemul afacerilor interne.

De asemenea, au fost abordate aspecte legate de parcursul european al Republicii Moldova, axate pe contribuția esențială a sistemului afacerilor interne în vederea atingerii standardelor europene, ceea ce reprezintă o oportunitate pentru îmbunătățirea și modernizarea practicilor și cunoștințelor în domeniul securității publice, precum şi un beneficiu materializat prin oferirea experienței și expertizei părţii franceze.

Desfăşurându-se sub un aspect constructiv, întâlnirea a deschis noi perspective de colaborare între cele două țări aferente domeniilor abordate.