TREI DECENII DE INDEPENDENŢĂ

Astăzi întregul popor marchează cea mai semnificativă sărbătoare naţională – Ziua Independenţei.

Data de 27 august este o zi cu semnificaţii istorice deosebite, această sărbătoare readuce în conştiinţa noastră sentimentul de recunoştinţă celor 278 de deputaţi care au semnat Declaraţia de Independenţă, precum şi Eroilor care și-au sacrificat viața pentru integritatea țării.

Cu prilejul aniversării a 30 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova, conform Decretului Președintelui Republicii Moldova nr. 125 din 16.07.2021, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, a fost organizată şi desfăşurată parada militară, cu participarea subdiviziunilor Armatei Naţionale, ale Ministerului Afacerilor Interne şi ale Serviciului de Informaţie şi Securitate al Republicii Moldova. O formaţiune de paradă a fost compusă doar din studenţii Academiei „Ştefan cel Mare” şi ghidată de ofiţerii instituţiei. În fruntea detaşamentului, cu demnitate şi mândrie, sub culorile Drapelului corporativ al Ministerului Afacerilor Interne şi Drapelului de Luptă al Academiei „Ştefan cel Mare”a defilat Garda de Onoare constituită, la fel, din studenţii instituţiei.

Totodată, în pragul sărbătorii naţionale în cadrul Academiei „Ştefan cel Mare” s-au organizat ore facultative dedicate educaţiei patriotice, desfăşurate cu implicarea combatanţilor. Studenţii au vizionat un film tematic şi au ţinut minutul de reculegere în memoria tuturor Eroilor care au căzut pentru apărarea integrităţii şi independenţei Republicii Moldova.

În prezent în cadrul instituţiei activează 10 angajaţi, precum şi 33 de veterani trecuţi în rezerva MAI.

Cu ocazia Zilei Independenţei, colectivul Academiei „Ştefan cel Mare” adresează tuturor conaţionalilor cele mai călduroase felicitări şi urări de sănătate, pace, bunăstare şi prosperitate.

LA MULŢI ANI, MOLDOVA!