Studenţii instituţiei parte a unui exerciţiu simulat

„La 12.12.2019, aproximativ la ora 00:15 s-a produs un incendiu în clubul de noapte „AKTIV”, amplasat pe adresa bd. Dacia 27, sectorul Botanica din mun. Chişinău. Incendiul s-a declanşat în timpul unui concert gratuit cu ocazia lansării unui nou album. Focul a fost provocat de către artificiile folosite în timpul concertului, care au dus la aprinderea draperiilor (uşor inflamabile) folosite pentru amenajarea decorativă a încăperilor. Flăcările s-au extins foarte repede în tot clubul.” – acesta a fost scenariul unui exerciţiu practic, neanunţat, de răspuns în cazul unei situaţii excepţionale produse într-o încăpere cu aglomerări de persoane.
De rând cu celelalte subdiviziuni ale MAI implicate în desfăşurarea exerciţiului, au participat angajaţi, dar şi 220 de studenţi ai Academiei „Ştefan cel Mare”. Pentru câteva ore tinerii au devenit actori, şi totodată protagonişti ai scenariului cu scene de groază, aidoma unui film „thriller-action” producţie Hollywood.
Studenţii s-au arătat entuziasmaţi şi interesaţi de implicare în asemenea activităţi, precum şi de rolurile pe care le-au primit conform planului situaţiei tactice. Pentru tinerii poliţişti, exerciţiul simulat a fost o oportunitate inedită de a fi parte a unei „operaţiuni” practice care a reunit mai multe servicii şi structuri de stat.