Start Campaniei „Accidente rutiere-flagel social”

În scopul creșterii gradului de informare a studenților, precum și a societății civile cu privire la impactul și consecințele factorilor care generează accidentele rutiere, în vederea realizării inițiativei lansate de către ministrul afacerilor interne, prin ordinul rectorului Academiei nr. 142 din 14.09.2023 s-a dat start Campaniei de informare și sensibilizare cu genericul „Accidente rutiere-flagel social”.

Întreaga Campanie se va desfășura în perioada 18 septembrie – 15 octombrie 2023, și va include mai multe etape:

1. Concursul cu implicarea efectivului variabil al instituției pentru cel mai sensibil demotivant (o imagine cu un sens profund ce abordează un anumit subiect), care va cuprinde cinci teme:

  1. Starea de ebrietate la volan;
  2. Încălcarea regimului de viteză și a regulilor de circulație rutieră;
  3. Starea tehnică a automobilului;
  4. Supra-oboseală și alți factori generatori de accidente rutiere;
  5. Adaptarea la condițiile climaterice;

2. Expoziția tematică în cadrul căreia vor fi expuse toate lucrările elaborate de echipele participante (02.10.2023 – 15.10.2023);

3. Identificarea și premierea echipelor învingătoare pentru elaborarea celor mai reușite creații;

4. Flash-mobul desfășurat de către studenții instituției cu repartizarea pliantelor informative, tematice conducătorilor auto pe cele mai aglomerate itinerare rutiere din municipiul Chișinău (09.10.2023 – 13.10.2023).

În următoarele două săptămâni, în cadrul orelor extra-curriculare, studenții instituției vor lucra, în echipe, conform anului de studiu, asupra elaborării demotivantelor. La aprecierea creațiilor se vor lua în considerație următoarele aspecte: exclusivitatea și caracterul inovativ al ideii, profunzimea și sensibilitatea mesajului proiectat, calitatea reprezentării grafice, creativitatea și acuratețea.

. https://www.moldpres.md/news/2023/09/26/23007493