Şedinţa festivă cu participanţii războiului pentru independenţa şi integritatea teritorială a Republicii Moldova din 1992

La 26.08.2014, cu prilejul Zilei Independenţei Republicii Moldova, a fost organizată şedinţa festivă cu pensionarii şi angajaţii Academiei „Ştefan cel Mare” care au participat la războiul pentru independenţa şi integritatea teritorială a Republicii Moldova din 1992.
Conducerea instituţiei a felicitat întregul efectiv cu Ziua Independenţei şi a mulţumit fiecărui combatant în parte pentru patriotismul, devotamentul, curajul şi bărbăţia de care a dat dovadă în perioada războiului. Fiecare combatant a avut posibilitatea să se expună pe marginea acestui subiect, amintind de evenimentele petrecute în acea perioadă de grea cumpănă pentru ţara noastră.
A fost derulat filmul documentar realizat de Academia „Ştefan cel Mare” care conţine imagini video din perioada conflictului din ‘92, fotografiile eroilor căzuţi pe cîmpul de luptă, secvenţe din cadrul flash-mob-uilor organizate de studenţii instituţiei, solemnităţilor de depunere a florilor la monumente şi memoriale în numele celor care au căzut apărînd independenţa şi integritatea teritorială a Republicii Moldova.