„Pune umărul, vaccinează-te!”

În perioada 28 septembrie – 28 noiembrie 2021 la iniţiativa Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Educaţiei şi Cercetării, în colaborare cu Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică şi cu suportul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, va fi organizată Campania de informare şi mobilizare a studenţilor din Republica Moldova privind vaccinarea împotriva virusului COVID-19.

Astfel, la data de 28.09.21 a avut loc lansarea campaniei „Pune umărul, vaccinează-te”, în rândul studenţilor. La acest eveniment au participat rectorii instituţiilor de învăţământ superior din ţară, iar pentru o bună desfăşurare a campaniei au şi semnat o rezoluţie prin care îşi asumă implicarea şi responsabilitatea pentru organizarea, coordonarea şi monitorizarea acesteia.

Campania „Pune umărul, vaccinează-te”, are obiectivul de a iniţia studenţii despre necesitatea şi importanţa imunizării, precum şi mobilizarea lor la vaccinare.

În acest context, mai mulţi studenţi ai Academiei s-au alăturat acţiunii, provocându-şi colegii prin propriul exemplu. La ora actuală, rata de vaccinare în rândul studenţilor instituţiei este în creştere.