Promoţia a IV-a de manageri din cadrul autorităților administrative şi instituțiilor din subordinea MAI

Eficienţa managerială poate fi obţinută numai cu un anumit nivel de cunoaştere, astfel, o nouă promoţie de manageri au absolvit la data de 8 octombrie 2021, cursul de formare managerială, Nivelul I – management de bază, desfăşurat în cadrul Direcţiei dezvoltare profesională.

Participanţii la curs au avut oportunitatea să-şi dezvolte competenţele privind planificarea, organizarea şi coordonarea activităţii pentru realizarea obiectivelor de performanţă, precum şi dezvoltarea aptitudinilor pentru rezolvarea eficientă a complexelor probleme cu care se vor confrunta zilnic.

Evaluarea finală  a cursului s-a desfășurat cu prezentarea și susținerea unei lucrări practice: „Gestionarea situaţiilor excepţionale (în sănătate publică) în contextul îndeplinirii atribuţiilor funcţionale în subdiviziunea în care activează”. Membrii comisiei de evaluare apreciind capacitățile profesionale, îndemnându-i să ateste eficace abilitățile de organizare instituțională, comunicare, negociere, lucru în echipă, gestionare a situațiilor dificile prin utilizarea celor mai adecvate tehnici manageriale relevante.

Solemnitatea evenimentului de decernare a certificatelor a fost amplificată de prezenţa Secretarului de stat al MAI, domnul Sergiu Diaconu, care a înmânat celor 39 de angajaţi certificatele de absolvire a cursului, îndrumându-i să demonstreze eficient abilitățile pentru a desfășura o activitate profesională de succes. Totodată, două absolvente a cursului au fost apreciate cu diplomă de excelenţă pentru performanţele obţinute.

Absolvenţii și-au exprimat aprecierea asupra organizării şi desfăşurării procesului de instruire, fiind convinşi de faptul că cunoştinţele asimilate vor spori nivelul profesional în exercitarea atribuţiilor ca viitori manageri.