Participarea la Conferința internațională „Ordinea publică în Europa, între tradiție și contemporaneitate”

În perioada 3-6 mai 2023, prorectorul pentru administrare și gestionare proiecte, Nicolai RANGA și șeful Direcției „Centrul integrat de pregătire pentru aplicarea legii”, Sergiu STARODUB, au participat la Conferința internațională „Ordinea publică în Europa, între tradiție și contemporaneitate”, ediția a XII-a organizată în cadrul Școlii de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan”, Cluj-Napoca, România.

Îmbinând tradiția cu actualitatea, în cadrul conferinței au fost prezentate idei, opinii şi bunele practici vizând educația adulților și ordinea publică europeană în ansamblul său. Totodată, a fost prezentată şi infrastructura Școlii (sălile de instruire, dotările destinate desfășurării orelor de sport, simulatorul tactic, simulatorul auto, etc), care are o capacitate de instruire de circa 300 de elevi per promoție.

Conducerea Școlii de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan”, Cluj-Napoca au transmis un mesaj de mulțumire participanților la conferință și a menționat că Școala este deschisă pentru cooperare cu instituțiile de învățământ din domeniul ordinii publice din Republica Cehă, Republica Moldova, Slovacia și Ungaria.