Participarea în cadrul proiectului CrimART

În perioada 7-9 februarie 2023, şeful interimar al Catedrei drept public, securitate a frontierei, migraţie şi azil, Mariana Pavlencu şi conferenţiarul universitar al Catedrei procedură penală, criminalistică şi securitate informaţională, Sofia Pilat, au fost desemnate la sesiunea de instruire în cadrul proiectului internațional CrimART, implementat de Inspectoratul General al Poliţiei al Republicii Moldova, împreună cu Poliția Regională din Cracovia, Școala de Administrație Publică din Bremen și Poliția din Cipru.

Proiectul își propune să promoveze cooperarea internațională în aplicarea legii pe domeniul crimei organizate împotriva proprietății și a traficului ilicit de bunuri culturale și CITES.

CrimART intenționează să-și atingă obiectivul concentrându-se pe mai multe activități cheie: definirea tehnicilor și metodelor comune de combatere a crimelor împotriva proprietății, oferirea unui program de instruire ad-hoc pentru poliție și alte organe de aplicare a legii; elaborarea unui raport care să fie diseminat către alte țări din UE.

Sesiunea de instruire a avut drept scop promovarea și cooperarea internațională în aplicarea legii pe domeniul crimei organizate împotriva proprietății și a traficului ilicit de bunuri culturale și a siturilor.

De asemenea, în cadrul instruirii au avut loc vizite de studii la Muzeul Naţional de Istorie, Muzeul Naţional de Artă şi Centrul Tehnico-Criminalistic şi Expertize Judiciare.

Sesiunea de instruire s-a finalizat cu ceremonia de înmânare a certificatelor.