Orientare în carieră pentru copiii din centrele de plasament

La data de 30 martie 2024, organizaţia non-guvernamentală „Scenario”,  a organizat un eveniment cu genericul „Scenariul de orientare în carieră 2024”, iar gazda s-a oferit a fi Academia ,,Ştefan cel Mare”.

Beneficiari ai sesiunii de ghidare au fost 80 de copii motivaţi din diferite centre de plasament temporar de pe teritoriul Republicii Moldova, însoţiţi de 40 de asistenţi sociali şi psihologi.

Agenda sesiunii a inclus familiarizarea tinerilor cu domenii propuse şi identificarea nevoilor de consiliere în carieră, în special, în domeniul poliţienesc şi cel al comunicării.

Angajaţii Academiei au prezentat oaspeţilor condiţiile de admitere la diferite forme de studii în cadrul Facultăţii drept, administraţie, ordine şi securitate publică, condiţiile de angajare în subdiviziunile MAI, precum şi organizarea procesului de formare iniţială şi continuă a ofiţerilor şi subofiţerilor în cadrul direcţiilor de profil. Copiii au fost motivaţi să nu renunţe la studii şi să-şi consolideze eforturile pentru a-şi atinge scopurile stabilite.

La fel, asistenţii sociali au fost instruiţi referitor la metodele de ghidare şi orientare a copiilor în carieră.

Programul de orientare în carieră Scenario este realizat cu sprijinul proiectului „Întreprinderi și Comune Puternice pentru Moldova”, finanțat de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și Guvernul Elveției, implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).