O zi dedicată Profesorului

„Un profesor își pune amprenta asupra eternității, deoarece el nu poate ști niciodată cât de departe ajunge influența lui”. Henry Brooks Adams

Odată cu proclamarea în cadrul Conferinţei Internaţionale pentru Educaţie, convocate de UNESCO în 1993 la Geneva, a zilei de 5 octombrie drept Zi Mondială a Învăţătorilor, Republica Moldova, la rând cu alte ţări ale lumii, a obţinut o ocazie în plus de a consemna vitalitatea rolului profesorilor şi celorlalte categorii de personal din sistemul de învăţământ în evoluția socială, economică şi intelectuală.

Astfel, de Ziua profesională a lucrătorilor din învățământ, trecând în revistă toţi factorii implicaţi în desfăşurarea procesului de instruire şi educaţie din ţară, rolul Academiei „Ștefan cel Mare” a Ministerului Afacerilor Interne rămâne a fi incontestabil. La rând cu celelalte instituţii de învăţământ superior din republică, Academiei îi revine şi sarcina de a forma specialişti de înaltă calificare pentru sistemul afacerilor interne şi alte instituţii de aplicare a legii.

De ziua profesională, mediul academic al instituției a avut parte de un eveniment solemn în cadrul căruia corpul profesoral-didactic și științific a fost felicitat de către rectorul Academiei, comisarul-șef Dinu Ostavciuc. La fel, în cadrul părții oficiale, un șir de angajați au fost distinși prin mai multe recompense oferite prin ordinele de menționare ale ministrului afacerilor interne și ale rectorului. Totodată, tradițional au fost înmânate solemn și titlurile onorifice de „Cea mai bună publicație a anului 2021-2022” și „Cel mai bun profesor al anului 2021-2022”. Pedagogii au fost plăcut surprinși și de un mesaj video, pregătit cu ardoare de către discipolii săi – studenți ai diferitor ani de studii.

Partea festivă a întrunirii a fost împodobită de prestația spectaculoasă a Orchestrei „Plai Moldovenesc” a IGSU al MAI (conducător artistic Vasile Jechiu) precum și a artiștilor autohtoni cu renume național și internațional.