Noi formabili în cadrul Proiectului ACADEMIA „JUNIOR CLUB”

La 10 octombrie curent, Academia „Ștefan cel Mare” a găzduit noii participanți ai Proiectului Academia „Junior Club”, delegați din cadrul Liceului Teoretic „Waldorf” din Chișinău, care își fac studiile în clasa a IX-a.

Elevii au demarat itinerarul stabilit cu obiectivul „Academia „Ștefan cel Mare” – în prezent de la fondare”, organizat de către angajații Serviciului cultural-educativ în colaborare cu Secția pregătire profesională și protecția socială. Vizitând Muzeul instituției din cadrul Centrului de cultură spirituală și educație militaro-patriotică, tinerii au făcut o succintă incursiune referitoare la istoricul instituției, activitatea, tradiții și personalități, pe baza exponatelor și documentelor păstrate.

Ulterior juniorii au avut parte de o instruire în cadrul atelierului „Aspecte cu privire la intervenția polițienească” desfășurat de către membrii Catedrei instruire militară și intervenții profesionale. Modulul a inclus: expoziție de armament; instructajul cu privire la regulile de securitate și mânuire a armei de foc; tir electronic; elemente de autoapărare; elemente de intervenție polițienească și exerciții cu utilizarea mijloacelor speciale.

Copiii au manifestat interes deosebit față de activitățile desfășurate în cadrul Academiei primind, totodată, și un certificat pentru participare activă în cadrul Cursului de dezvoltare personală și cognitiv-aplicativă „ITINERARUL SIGURANȚEI”.

Cursul de referință include un șir de tematici aferente specificului de activitate a instituțiilor din cadrul sistemului MAI, dar care abordează subiecte de importanță socială, având scopul de a transmite elevilor o bază consistentă de cunoștințe, informații și aptitudini menite să asigure creșterea tinerei generații într-un mediu protejat.