Lecţie informativă în contextul Campaniei „16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen”

La data de 29 noiembrie 2023, în incinta Academiei „Ștefan cel Mare” a avut loc o lecție informativă realizată de formatorul în domeniul egalității de gen, leaderism femenin, coordonator pentru gen și tineret la Corpul Păcii, Eugenia Iurco.

Evenimentul a fost organizat de Catedra drept privat. Scopul lecției s-a axat pe sensibilizarea și impulsionarea studenților spre cercetarea multiaspectuală a fenomenului violenței în familie, precum și a activității de prevenire și combatere a acestuia.

Întrunirea a avut obiectivul de a familiariza tinerii cu fenomenul violenței împotriva femeilor, care își lărgește arealul de manifestare și în mediul on-line, fiind evidențiat impactul negativ efectele grave pe care le are asupra femeii, în mod special, asupra familiei și societății în general.

Ținem să menționăm că Academia „Ștefan cel Mare” s-a aliniat, și în acest an, campaniei Organizației Națiunilor Unite „16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen”. Anul 2023 este dedicat campaniei „Să investim în prevenirea violenței împotriva femeilor și fetelor”, punându-se accent pe importanța finanțării diferitor strategii de prevenire și combatere a acestui fenomen.