Ion Bujniţa la 75 ani: profesionalism, onestitate, valori spirituale

Domnul Ion Bujniţa s-a născut la 11 octombrie 1943 în satul Costeşti, raionul Rîşcani.
În anul 1960 este înscris la Şcoala medicală din or. Chişinău, facultatea Farmacie, cu durata studiilor de trei ani. După finisarea studiilor, în anul 1963, este înrolat în Forţele Armate ale URSS şi îndeplineşte serviciul militar în termen până în 1965.
Ulterior decide să-şi continue studiile medicale în acelaşi domeniu (farmacie) şi devine student al Institutului de Stat de Medicină din Chişinău, pe care îl absolvă în 1970 şi obţine specialitatea de farmacist.
După absolvire activează în calitate de medic igienist, iar apoi şef al secţiei igiena alimentaţiei a Centrului de Medicină Preventivă Municipal Chişinău. În această perioadă a acordat o atenţie deosebită chestiunilor organizării supravegherii sanitare pentru îmbunătăţirea stării de aprovizionare a populaţiei cu produse alimentare. Mai târziu se angajează în funcţia de inspector superior la Cancelaria de Stat a Republicii Moldova.
Întru perfecţionarea cunoştinţelor şi capacităţilor, a urmat cursuri în repetate rânduri, şi anume: cursuri de specializare la Institutul de perfecţionare a cadrelor medicale din Kiev, Ucraina, specialitatea medic igienist (1972); cursuri de perfecţionare pe lângă Institutul de Perfecţionare a cadrelor medicale din or. Chişinău (1999, 2002, 2006). În 2002 fiind medic igienist, i-a fost conferită categoria I.
În perioada anilor 2001–2005 şi-a făcut studiile la Academia Teologică Pastorală din or. Chisinau, specialitatea Teologie pastorală. În prezent activează ca Paraclisier la biserica „Sf. Mucenic Valerie” din or. Chişinău. Este o personalitate multilateral dezvoltată şi cu spectru larg de interese, talente şi aspiraţii.
În 2005 a editat cartea „Vin la Tine, Doamne” (cântece de cult pentru creştini).
Din 2005 este membru al Uniunii Muzicienilor din Republica Moldova.
Începând cu anul 2008 şi până în prezent exercită funcţia de medic igienist-epidemiolog al Secţiei medico-sanitare a Academiei „Ştefan cel Mare” a Ministerului Afacerilor Interne.
La acest ceas aniversar, Secretarul General de Stat al MAI Simion Carp, conducerea şi colectivul Academiei „Ştefan cel Mare” a MAI, aduc sincere felicitări Domniei sale, urându-i realizări fructuoase în continuare, sănătate, linişte sufletească şi bucurie.