Întîlnirea absolvenţilor promoţiei nr.1 seria 1991-1995

La 16 decembrie 2015 în incinta Academiei „Ştefan cel Mare” a Ministerului Afacerilor Interne a avut loc tradiţionala întîlnire a absolvenţilor promoţiei nr.1 seria 1991-1995, care au consemnat 20 ani de la absolvirea instituţiei.
La reuniunea absolvenţilor primei promoţii a Academiei Naţionale de Poliţie “Ştefan cel Mare” a participat ministrul afacerilor interne, dr. habilitat, profesor universitar dl. Oleg Balan.
Ministrul este şi unul dintre distinşii profesori, anterior, implicat plenar în procesul de instruire a Academiei.
În discursul său ministrul a menţionat că prima promoţie a Academiei „Ştefan cel Mare” este primul produs al instituției şi reprezintă un experiment de succes al procesului de instruire.
D-lui a felicitat absolvenții cu ocazia aniversării de 25 ani de la formarea Poliţiei naţionale, urându-le succes absolvenţilor în domeniile de activitate.
Revenind la Alma Mater, discipolii au avut ocazia să-şi revadă colegii şi profesorii.
Cu această ocazie, dl rector Simion Carp a înmânat absolvenților diplome de onoare pentru aportul adus la educarea militaro-patriotică a tinerei generaţii, contribuţia personală la menţinerea ordinii publice şi prevenirea criminalităţii.
Partea festivă şi discuţiile s-au desfăşurat într-o atmosferă familiară, iar imaginile din anii de studenție le-au oferit momente de nostalgie.
Absolvenţii au avut parte de o excursie planificată, vizitând blocul administrativ, platoul, Muzeul Academiei cu galeria absolvenţilor, sălile de curs, laboratoarele, biblioteca, sala de sport, poligoanele de instruire practică.
Mulţi dintre copiii absolvenţilor de acum 20 ani sunt astăzi studenţi ai instituţiei şi continuă dinastiile familiare de ofiţeri de poliţie.