Întâlnirea de suflet a studenţilor Academiei „Ştefan cel Mare” cu ministrul de Interne, Alexandru Jizdan

La 22 noiembrie 2016 în cadrul Ministerului Afacerilor Interne a avut loc o întâlnire de suflet a ministrului de Interne, Alexandrul Jizdan, cu reprezentanţii tineretului studios al Academiei „Ştefan cel Mare” şi al Colegiului Poliţiei de Frontieră. Evenimentul s-a desfăşurat în contextul Zilei internaţionale a studentului, marcată recent, fiind axat, în mare parte, pe problemele studenţilor care provin din familii monoparentale sau fără ambii părinţi.
La întrunire au fost prezenţi şi: şeful Cabinetului Ministrului, dl Oleg Ganuşceac, şeful Direcţiei Generale Resurse Umane, dl Anatol Dănilă, rectorul Academiei „Ştefan cel Mare”, colonel de poliţie Simion Carp, prorectorul pentru personal şi educaţie al Academiei „Ştefan cel Mare”, locotenent-colonel de poliţie Iulian Caţ.
În acest context, în semn de recunoştinţă şi de apreciere a activităţii desfăşurate, prin ordinul ministrului de Interne nr.348 din 14 noiembrie 2016, 37 de studenţi ai Academiei din categoriile vizate, au fost menţionaţi cu premii băneşti, inclusiv şi studenta Nogailîc Maria, sora regretatului pompier Nogailîc Ivan, decedat la datorie. Totodată dl Alexandru Jizdan a înmânat Diploma de Onoare a MAI studentului anului III de studii, sergentului inferior de poliţie Gologan Adrian pentru performanţe sportive (locul III) obţinute în cadrul Campionatului European la Kickboxing, or.Maribor, Slovenia.
Studenţii instituţiei au apreciat înalt gestul, fără precedent, al ministrului, Alexandru Jizdan.