Întâlnirea absolvenţilor promoţiei a IX-a

Ziua de 6 decembrie curent a devenit o ocazie deosebită pentru revenirea la Alma mater a 55 de absolvenţi ai promoţiei a IX-a, seria 1999-2003. Evenimentul a fost prilejuit aniversării a 20 de ani de la depunerea Jurământului de credinţă Patriei şi poporului de către tinerii poliţişti de atunci.
De această dată organizatorii evenimentului au cumulat şi calitatea de gazdă, dat fiind faptului că actualul rector al instituţiei, dl Dinu Ostavciuc, precum şi alţi 4 angajaţi ai Academiei sunt parte a seriei jubiliare.
Întâlnirea a început cu adunarea, ca pe timpuri, a absolvenţilor pe platoul instituţiei, apoi în sala de conferinţe oaspeţii au fost felicitaţi de către secretarul de stat al MAI, dl Ianuş Erhan. Din partea conducerii şi colectivului Academiei „omagiaţilor” le-au fost oferite Diplome cu ocazia aniversară. Emoţiile absolvenţilor au fost amplificate de prezenţa profesorilor care au stat la baza instruirii lor, dar şi a conducerii cursului care i-au amintit de cele mai inedite momente din trecut. Cu acest prilej, în baza materialelor de arhivă, instituţia a pregătit şi un film documentar care a readus protagoniştii prezenţi la întrunire cu 20 ani în urmă, la data de 1 septembrie 1999 – ziua când ei au jurat credinţă Patriei şi poporului.
Orarul întrunirii a inclus şi un meci amical de fotbal jucat între cei 5 reprezentanţi ai Academiei „Ştefan cel Mare” şi alţi 5 colegi din diferite structuri ale Ministerului Afacerilor Interne.