Întâlnire de suflet cu protoiereul Octavian Moşin şi cu copiii angajaţilor instituţiei care urmează să meargă în clasa I.

La data de 6 iunie 2016 în incinta Academiei „Ştefan cel Mare” a avut loc o şedinţă festivă desfăşurată cu scopul de a-i petrece în anul şcolar 2016-2017 cei 12 copii ai angajaţilor înscrişi în clasa I, la care au luat parte conducerea şi colectivul instituţiei.
Şedinţa s-a desfăşurat în formatul unei mese rotunde şi fiecare copil a avut acces la microfon. Într-un dialog constructiv, viitorii elevi şi-au expus aspiraţiile, au confirmat gătinţa de a păşi anul curent pragul şcolii, precum şi ferma convingere de a-şi continua studiile în cadrul Academiei „Ştefan cel Mare” a MAI. Fiecare micuţ a primit din partea rectorului, colonelului de poliţie Simion Carp, cîte un set de rechizite şcolare care va asigura necesarul pentru un început de an de studii reuşit.
Totodată cuvinte de felicitare au fost aduse şi domnului Octavian Moşin, cu ocazia aniversării a 39 de ani de la naştere şi 15 ani de slujire sacerdotală. La această vârstă onorabilă, sărbătoritul este administrator al Bisericii „Sf. Ierarh Petru Movilă” din localitatea Dumbrava, preot-paroh la Biserica „Întâmpinarea Domnului” din Chişinău, preot-capelan în Capela „Sf.Gheorghe” de pe teritoriul Academiei „Ştefan cel Mare” a MAI, director executiv al Centrului social al Bisericii Ortodoxe din Moldova „Agapis”, preşedinte al asociaţiei studenţilor creştini ortodocşi, doctor în teologie ortodoxă, profesor de religie şi filozofie. La rîndul său, Prea-cucernicul părinte a împărţit daruri aduse copiilor: cîte un set de cărţulii de rugăciuni pentru copii şi dulciuri.
Conducerea Academiei a apreciat înalt truda nestăvilită şi plină de dăruire a Domniei Sale, aportul imens adus la educarea tinerei generaţii în spiritul creştinismului şi înaltelor valori morale, precum şi colaborarea fructuoasă întru promovarea culturii spirituale.
În alocuţiunea sa, Octavian Moşin şi-a exprimat gratitudinea pentru urările şi aprecierile primite şi a transmis binecuvântarea Sa şi a ÎPS Mitropolit Vladimir tuturor copiilor-viitori şcolari şi familiilor angajaţilor Academiei „Ştefan cel Mare”.