O nouă promoţie de ofiţeri

În perioada 07.08.2023-24.11.2023, Direcția dezvoltare profesională a Academiei „Ștefan cel Mare” a organizat cursul de formare profesională iniţială pentru 21 de ofiţeri (grupa academică 114).

Obiectivul principal al cursului prenotat s-a axat pe formarea competenţelor generale şi specifice descrise în standardele ocupaţionale, necesare pentru buna desfăşurare a activităţii profesionale.

Procesul de instruire s-a desfășurat cu implicarea cadrelor didactice profesioniste şi cu efectuarea vizitelor de studiu în cadrul subdiviziunilor subordonate MAI: Dispeceratul IGP, Inspectoratul naţional de securitate publică al IGP, Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare al IGP, Secția supraveghere contravențională a INSP al IGP, Secția monitorizare documentare trafic rutier a Direcției poliției de patrulare a INSP, Punctul de trecere a Frontierei de stat ,,Palanca”, Centrul de plasament temporar al străinilor, şi în cadrul Judecătoriei Buiucani, sediul Centru.

Pentru implicare activă, rezultate remarcabile şi cea mai înaltă notă medie finală, 4 ofiţeri au fost decernaţi cu diplome de merit din partea conducerii instituţiei.

La festivitatea de înmânare a certificatelor de absolvire au participat conducerea Direcției dezvoltare profesională, formatorii implicaţi în procesul de instruire şi reprezentantul IGP, care au adresat absolvenţilor mesaje de felicitare îndemnându-i să manifeste corectitudine, profesionalism,  disciplină, și integritate, astfel încurajându-i spre o carieră de succes.