Expoziţia de carte dedicată academicianului Mihai Cimpoi

Pe data de 26.09.2012 un grup de studenţi al anului I de studii, Facultatea de Drept, însoţiţi de şeful bibliotecii Academiei „Ştefan cel Mare” Iurie Ţvigunov, au vizitat Biblioteca Naţională, în incinta căreia a avut loc o întrevedere cu academicianul, scriitorul şi criticul literar, membrul de onoare al Academiei Române, Mihai Cimpoi. Academicianul este autorul a numeroase volume de cărţi, ce cuprind un spectru larg al literaturii române.
Studenţii au avut ocazia să asiste la expoziţia de carte dedicată academicianului care a fost inaugurată la Biblioteca Naţională din Chişinău. Expoziţia a cuprins peste 200 de cărţi şi reviste, şi a fost dedicată aniversării a 70 de ani a scriitorului Mihai Cimpoi.
La întâlnirea cu academicianul a fost prezent şi Alexe Rău, directorul Bibliotecii Naţionale. Dlui l-a felicitat pe academicianul Mihai Cimpoi, în special pentru cartea ,,Narcis şi Hyperion”, menţionând că este una dintre cele mai bune 10 cărţi editate în Republica Moldova în secolul XX.
Fiind unul din cei mai puternici eminesciologi, Mihai Cimpoi a specificat că cea mai mare realizare a sa este dicţionarul enciclopedic ,,Mihai Eminescu”, pe o mie de pagini, academicianul fiind unicul autor al acestui volum.
La şedinţă a fost prezent scriitorul, istoricul literar şi omul politic din Republica Moldova, Membru de Onoare al Academiei Române, Nicolae Dabija, care a ţinut un discurs despre viaţa şi activitatea academicianului. A menţionat că dlui este membrul Uniunii Scriitorilor din România dar şi a Organizaţiei Mondiale a Scriitorilor. De asemenea a fost invitat primarul satului Larga din raionul Briceni unde s-a născut scriitorul.
În prezent, academicianul lucrează la cea de-a cincea ediţie a cărţii ,,O istorie deschisă a literaturii române din Basarabia”.