Întâlnirea ministrului afacerilor interne, Dorin Recean cu absolvenţii Academiei ,,Ştefan cel Mare”

Pe data de 29 septembrie 2012 Ministrul Afacerilor Interne Dorin Recean s-a întîlnit cu absolvenţii promoţiilor 2011 şi 2012 ale Academiei „Ştefan cel Mare”a MAI, care activează în subdiviziunile teritoriale ale MAI.
În cadrul întrevederii, ministrul a explicat tinerilor obiectivele reformei Ministerului Afacerilor Interne, iniţiativele lansate şi noile principii ale structurii organizatorice a instituţiei. Obiectivul actual al reformei este dezvoltarea relaţiilor de comunicare cu cetăţenii, care urmează a fi realizată prin activitatea Poliţiei de Patrulare.
Despre detaliile privind specificul noii subdiviziuni a vorbit şeful Poliţiei rutiere, Serghei Diaconu, care s-a referit şi la cursul de instruire intensă, pe care urmează să-l petreacă fiecare candidat, care doreşte să activeze în cadrul noului serviciu.
Conducerea Academiei „Ştefan cel Mare” a mulţumit pentru încrederea acordată de către conducerea MAI, atât instituţiei de învăţământ, cât şi absolvenţilor săi, menţionând că, corpul didactic va depune efort pentru asigurarea la nivel înalt a instruirii necesare efectivului studenţesc şi le-a urat tinerilor succes în nobila misiune de realizare a schimbărilor.
La finele întâlnirii, ministrul i-a îndemnat pe tineri să se înscrie la concursul de angajare în Poliţia rutieră, care se va desfăşura începând cu 15 octombrie curent.
Activitatea a fost monitorizată de sursele
mass-media.