Delegații Academiei la cea de-a 5-a ceremonie de absolvire a Colegiului de Poliţie din Statul Qatar

În luna ianuarie 2023, conducerea Academiei „Ștefan cel Mare” a dat curs invitației Colegiului de Poliție din Statul Qatar. Cu suportul Ambasadei Qatar la Chişinău și al Ministerului Afacerilor Interne din Republica Moldova, la data de 2 februarie curent, delegaţia instituției a participat la ceremonia de absolvire a celei de-a V-a promoţie a Colegiului de Poliţie din regiunea Al-Rayan, Qatar.

Ceremonia a fost onorată de prezenţa primei persoane – Emirului Statului Qatar Alteţa Sa Tamim bin Hamad Al-Thani, care în cadrul procesului ceremonial a distins cei 9 absolvenți eminenți ai promoției. Evenimentul s-a desfășurat în emisie directă pe canalele naționale ale Statului Qatar, reunind peste 100 de reprezentanţi ai instituţiilor omologe de învăţământ superior şi mediu din diferite ţări, corpul profesoral-didactic al organizatorului, demnitari de stat, precum și rudele absolvenților.

Ceremonia propriu-zisă, cu durata de două ore, a oferit spectatorilor un ansamblu de procedee din instrucția de front a ceremonialului militar autohton, executate de detașamentele Gărzii de Onoare, a studenților, absolvenților, orchestrei și cele ale formațiunilor de juniori.

Agenda activităților planificate a inclus și o reuniune de anvergură în incinta Ministerului Afacerilor Interne al Statului Qatar, unde a avut loc schimbul de cadouri protocolare. Întrunirea a fost oficiată de directorul Securității Publice, șef al Poliției a Statului Qatar, general-maior Saad bin Jassim Al-Khulaifi și președintele Academiei de Poliție, general de brigadă Abdul Rahman Majid Al-Sulaiti. În cadrul comunicării cu conducătorii vizați, delegații instituției – prorectorul pentru formare și personal, comisar-șef Iulian Caț și șeful Direcției cooperare internațională, comisar Vasile Cojuhari, au reiterat importanța cooperării stabilite prin Memorandumul de înţelegere între Academia „Ştefan cel Mare” a MAI şi Colegiul de Poliţie al Qatarului și, în același context, au mulțumit părții primitoare pentru ospitalitatea manifestată și organizarea evenimentului festiv, la cel mai înalt nivel.

Relaționarea interinstituțională se va axa, și în continuare, pe dezvoltarea cooperării multiaspectuale în domenii de interes comun, pe schimbul bunelor practici şi experienţe în segmentul juridico-poliţienesc.