Conferința științifico-practică studențească cu genericul ,,VIAȚA FĂRĂ VIOLENȚĂ: TOLERANȚĂ ZERO”.

La data de 07 decembrie 2017, în cadrul Academiei ,,Ștefan cel Mare” s-a desfășurat Conferința științifico-practică studențească cu genericul ,,VIAȚA FĂRĂ VIOLENȚĂ: TOLERANȚĂ ZERO”. Evenimentul a fost organizat de către membrii catedrei ,,Drept polițienesc” a Facultății ,,Securitate Civilă și Ordine Publică” în parteneriat cu Centrul de Drept al Femeilor în contextul campaniei internaționale ,,16 Zile de activism împotriva violenței în bază de gen”, lansată la data de 25 noiembrie.
Campania internațională „16 Zile de activism împotriva violenței în bază de gen” a fost inițiată de Center for Women’s Global Leadership (CWGL) în anul 1991. În scopul oferirii unui simbolism perioadei de desfășurare a campaniei, pentru lansarea acestui eveniment a fost stabilită data de 25 noiembrie – Ziua Internațională de Luptă împotriva Violenței asupra Femeii, iar pentru încheiere, data de 10 decembrie – Ziua Internațională a Drepturilor Omului. Astfel, pentru a evidenția faptul că actele de violență reprezintă o gravă încălcare a drepturilor omului a fost creată o asociere simbolică între aceste date. Calendarul desfășurării campaniei mai include si alte date semnificative cum ar fi: 1 Decembrie – Ziua Internațională Anti-SIDA, și 6 Decembrie – Ziua Comemorării Masacrului de la Montreal.
La conferință au participat cadrul profesoral-didactic al instituției, conducerea Academiei ,,Ștefan cel Mare” și studenții Facultății Drept și Securitate Civilă și Ordine Publică care au fost menționați cu diplome de participare.
Scopul final al conferinţei a fost sensibilizarea și impulsionarea studenților Academiei ,,Ștefan cel Mare” în cercetarea multiaspectuală a fenomenului violenței în familie, precum și a activității de prevenire și combatere a acestuia.