Accesul la justiție pentru femeile victime ale violenței în bază de gen

La 30 noiembrie 2022, în cadrul Academiei ,,Ștefan cel Mare” s-a desfăşurat lecția publică cu genericul ,,Accesul la justiție pentru femeile victime ale violenței în baza de gen”, organizată de asistentul universitar al Catedrei drept privat, Mihaela Pascal, cu susținerea Secției Justiție penală și aplicarea legii a Ambasadei SUA la Chișinău. Sesiunea a fost dedicată studenților anului IV din cadrul Facultăţii administraţie, ordine şi securitate publică.

  La eveniment au participat: judecătoarea din statul Wisconsin, SUA, Mel Flanagan, care a vorbit despre experiența SUA privind accesul la justiție pentru femeile victime ale violenței în baza de gen și prejudecățile în sistemul de justiție și avocata din cadrul Centrului de Drept al Femeilor, Arina Țurcan-Donțu, care a reiterat despre importanța intervenției poliției și răspunsul coordonat al autorităților statului la cazurile de violență în familie.

  Spre finalul sesiunii de informare au avut loc dezbateri interactive. Instruirea s-a organizat în cadrul Campaniei „16 zile de acțiuni împotriva violenţei în bază de gen” desfășurată în Republica Moldova, în perioada 25 noiembrie – 10 decembrie 2022.