Donații din partea PNUD și SUA pentru Centrul integrat de pregătire pentru aplicarea legii

Centrul integrat de pregătire pentru aplicarea legii din cadrul Academiei „Ștefan cel Mare” a primit donații din partea Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare și a Guvernului SUA un lot de echipamente în valoare totală de peste 73 de mii de dolari americani.
Lotul conține echipamente individuale și de grup: măști de protecție împotriva loviturilor, veste anti-înjunghiere, detectoare de metale, centuri tactice, manechine și alte mijloace speciale care vor fi utilizate în timpul antrenamentelor și lecțiilor practice. Astfel, grație echipamentelor donate, angajații MAI vor dezvolta abilități fizice și tactice mult mai abil și își vor ridica nivelul calității pregătirii profesionale, iar instruirea se va desfășura la cel mai înalt nivel.
Donația este o dovadă a colaborării și angajamentului Guvernului Statelor Unite și PNUD în susținerea și consolidarea capacităților instituționale.
Anul curent, CIPAL asigură formarea ințială și continuă a peste 600 de subofițeri, iar în prezent 247 de subofițeri participă la instruirea inițială cu durata de patru luni.