Depunerea Jurământului Solemn de către ofiţerii şi subofiţerii delegaţi la cursurile de formare profesională iniţială în cadrul Academiei „Ştefan cel Mare”

Astăzi, 02 decembrie 2022, în cadrul Academiei „Ştefan cel Mare” a avut loc ceremonia de depunere a Jurământului solemn de către ofiţerii şi subofiţerii delegaţi la cursurile de formare profesională iniţială.

243 de debutanţi vor întări şi vor consolida rândurile apărătorilor ai ordinii de drept din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Evenimentul a fost onorat de prezenţa ministrului afacerilor interne, Ana Revenco, care a salutat curajul şi dorinţa tinerilor de a deveni angajaţi cu statut special şi i-a asigurat că au toată susţinerea conducerii MAI.

Totodată, au dat curs invitaţiei şi Secretarul de stat Daniella Misail-Nichitin, conducătorii şi reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei, Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului General de Carabinieri.

Depunerea Jurământului Solemn nu este doar o acţiune declarativă ci un moment din care porneşte cronometrul faptelor concrete relevate din textul Legii.

De modul cum înţeleg cei care profesează dreptul să-şi exercite meseria, depinde şi încrederea societăţii în instituţiile statului. De aceea, din acest moment, este şi de datoria proaspeţilor ofiţeri şi subofiţeri să continue cizelarea cunoştinţelor şi a măiestriei profesionale zi de zi.