Depunerea Jurământului solemn de către angajaţii cu statut special detaşaţi la cursuri de formare iniţială în cadrul Academiei „Ştefan cel Mare” a MAI

La 21.12.2017 în sala festivă a Academiei „Ştefan cel Mare” a avut loc o şedinţă care a prilejuit mai multe evenimente importante.
Întrunirea a demarat cu depunerea Jurământului de către angajaţii cu statut special detaşaţi la cursuri de formare iniţială în cadrul Academiei „Ştefan cel Mare”. Astfel, cei 53 de viitori apărători ai ordinii de drept au făcut un pas decisiv în cariera lor profesională, acţiunea solemnă desfăşurându-se în prezenţa studenţilor, angajaţilor trecuţi în rezervă, veteranilor care au luptat în Războiul de pe Nistru, precum şi a omagiaţilor instituţiei care şi-au sărbătorit zilele de naştere pe parcursul lunilor noiembrie şi decembrie. De asemenea, la întrunire a fost asigurat accesul rudelor celor care au jurat în faţa Drapelului de Luptă al Academiei. Cu ocazia depunerii Jurământului, aniversării a XXVII-a de la înfiinţarea Poliţiei Republicii Moldova şi ajunului Sfintelor sărbători de iarnă, cei prezenţi au fost felicitaţi în numele conducerii şi colectivului Academiei „Ştefan cel Mare”.
În final, capelanul instituţiei, protoiereul Octavian Moşin, a ţinut o predică. În calitatea sa de Preşedinte al Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi, Preacucernicul Părinte a distins Academia „Ştefan cel Mare” cu o Diplomă de recunoştinţă pentru implicare activă în acte de voluntariat în diverse lăcaşe sfinte din republică. De asemenea, cinci angajaţi şi douăzeci de studenţi ai instituţiei s-au învrednicit de diplome nominale.