Demararea etapei de scanare a fondului de carte din cadrul proiectului de digitalizare a bibliotecii Academiei „Ștefan cel Mare”

Biblioteca Academiei „Ștefan cel Mare”, în numele primului rector al instituţiei „Tudor Roşca”, anunță despre progresul în cadrul proiectului de digitalizare prin demararea etapei de scanare a fondului de carte. Această fază fundamentală va facilita accesul utilizatorilor la un volum considerabil de documente, informaţii și resurse juridice în format digital, optimizând serviciile oferite de bibliotecă și sporind eficiența în utilizare.

Operațiunile de scanare, ce cuprind un număr mare de titluri esențiale din domeniul juridic, sunt în plin proces, desfășurându-se conform planului stabilit. Respectând standardele tehnice și cele de calitate, proiectul urmărește să ofere un serviciu intuitiv de utilitate corespunzătoare aşteptărilor beneficiarilor, consolidând poziția Academiei „Ștefan cel Mare” ca instituție modernă și inovatoare în domeniul ştiinţifico-juridic.

Academia, în calitate de beneficiar, apreciază înalt implicarea în proiect a Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova și contribuţia poporului român. Sprijinul financiar substanţial acordat a permis demararea și evoluţia acestui proiect vital, contribuind direct la atingerea obiectivelor sale ambițioase de modernizare.

Proiectul Digitalizarea bibliotecii „Ștefan cel Mare” a MAI este finanţat de Departamentul pentru Relaţia cu Republica Moldova