Curs de specializare în domeniul ordinii publice

În perioada 8 aprilie – 3 mai 2024 în cadrul Direcţiei „CIPAL” a Academiei „Ştefan cel Mare” a fost desfășurat cursul de specializare în domeniul ordinii publice, unde au fost instruiți 63 de subofițeri delegaţi din diferite subdiviziuni ale Ministerului Afacerilor Interne.

Participanţii la cursul de specializare au fost familiarizaţi cu ultimele modificări ale legislației în domeniu şi au fost instruiți să o aplice corect în toate situaţiile de interacţiune cu societatea.

Procesul de instruire a fost asigurat de către formatori din cadrul instituției, cât şi de către formatori invitaţi – practicieni cu o experiență apreciabilă din cadrul entităților din subordinea MAI.

Competențele şi abilitățile profesionale formate pe parcursul instruirii de către cei 63 de polițiști, au fost analizate și discutate în cadrul unei ședințe de bilanț la care a participat şi conducerea Academiei „Ştefan cel Mare”.

Obiectivele desfășurării cursurilor de formare profesională continuă constau în consolidarea cunoștințelor teoretice şi practice prin diverse metode de instruire în domeniul specializării cu o ulterioară valorificare a abilităților şi competențelor profesionale.