Curs de specializare în domeniul ordine publică

În perioada 04.09.2023 – 27.10.2023, în cadrul Departamentului formare continuă al Direcției „CIPAL” a Academiei „Ştefan cel Mare”, s-a desfășurat Cursul de specializare în domeniul ordine publică, la care au participat 95 de subofițeri  de poliție din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei.

Obiectivele desfășurării cursurilor de formare profesională continuă constau în consolidarea cunoștințelor teoretice şi practice prin diverse metode de instruire în domeniul specializării, cu valorificarea abilităților şi competențelor profesionale. Participanţii la cursul de specializare s-au familiarizat cu ultimele modificări a legislației în domeniu şi au fost instruiți în domeniul aplicării corecte a legii în sprijinul societății.

Procesul de instruire a fost asigurat de către formatori din cadrul instituției, cât şi de către formatori invitaţi – practicieni cu experiență din cadrul entităților din subordinea MAI.

Competențele şi abilitățile profesionale formate pe parcursul instruirii de către cei 95 polițiști, au fost analizate și discutate în cadrul unei ședințe de bilanț la care a participat conducerea Direcţiei „CIPAL”.

  1. https://www.moldpres.md/news/2023/11/02/23008700

2. https://news.yam.md/ro/story/14671020