Ceremonia de absolvire a promoţiei 2020

Festivitatea de absolvire este, pentru Academia „Ştefan cel Mare” a MAI, o manifestare anuală, care ne aduce împreună pentru a sărbători rezultatul celor 4 ani de strânsă colaborare între profesori, studenţi şi părinţi.
Ziua de joi, 16 iulie, este dedicată tuturor absolvenţilor Facultăţii Drept şi Securitate Civilă şi Ordine Publică, care au ales să-şi urmeze visul aici, la Academia „Ştefan cel Mare”. În această zi importantă din viaţa lor, absolvenţii ciclului I de studii, au lăsat loc emoţiilor şi mândriei pe care o simt toţi tinerii, la final de facultate.
La eveniment a fost prezent Ministrul Afacerilor Interne, domnul Pavel Voicu, care a înmânat diplome eminenţilor şi a adresat mesajul de felicitare absolvenţilor Academiei „Este o solemnitate deosebită care demonstrează că Academia „Ştefan cel Mare” ajungând la cea de-a 26-a promoţie îşi îndeplineşte cu succes obiectivele sale nobile în domeniul pregătirii eficiente a cadrelor pentru structurile Ministerului de Interne şi nu doar. Domnilor absolvenţi, vă felicit cu succesul de astăzi şi vă doresc să demonstraţi devotament faţă de jurământul depus la încadrarea în serviciul poliţienesc, disponibilitate de a stabili un parteneriat avantajos cu societatea civilă, fermitate în luarea deciziilor legale şi demnitate de a purta epoleţii de ofiţer”.
La rândul său, rectorul Academiei, domnul Dinu Ostavciuc, a felicitat absolvenţii şi a ţinut să le amintească că „astăzi întoarceţi o nouă filă în istoria vieţii voastre şi începutul unei cariere de succes în cadrul organelor de drept, iar noi toţi ne punem mari speranţe în dumneavoastră. Să activaţi în slujba poporului şi a ţării, să exploataţi la maxim toate cunoştinţele pe care le-aţi obţinut în anii de studii, astfel încât, să fiţi fermi, în orice împrejurare, aplicând cu exactitate prevederile legale. Să nu uitați nici pentru o clipă că succesul Dumneavoastră, acolo unde veți găsi de cuviință să vă realizați potențialul, este unitatea de măsură a calității de absolvent al Academiei „Ștefan cel Mare”.
Festivitatea de astăzi a fost întru totul deosebită, deoarece emoţionantul eveniment a culminat cu inaugurarea monumentului lui Ştefan cel Mare şi Sfânt. Această realizare a fost posibilă datorită gestului oamenilor de bună credință: al meșterului popular Ion Lozan şi, totodată, al sprijinului angajaților și studenților Academiei – acţiune prin care s-a adus un omagiu marelui domnitor al tuturor timpurilor, în legătură cu aniversarea a 30 de ani de la fondarea Academiei Naţionale de Poliţie.
Absolvenţii şi-au luat rămas bun de la Drapelul de luptă şi pentru prima dată au ieşit prin porţile instituţiei în calitate de ofiţeri.
 
P.S. Stimaţi absolvenţi, colegi, colectivul Academiei „Ştefan cel Mare” este dispus să vă acorde permanent sprijinul şi consultaţiile necesare ori de câte ori va fi nevoie. Mereu vom fi deschişi pentru colaborare şi bucuroşi de revenirea voastră la alma mater.
În toate intenţiile Dvs. să Vă ghidaţi de buchia legii şi să nu uitaţi de testamentul lăsat de patronul spiritual al instituţiei noastre – Sfântul Ştefan cel Mare „- Să staţi strajă la hotare, să păziţi acest Pământ!”.