Cercul Ştiinţific Studenţesc „Areopag”, solidari Campaniei „16 zile de activism împotriva violenţei în bază de gen”

Cercul Ştiinţific Studenţesc „Areopag” s-a alăturat Campaniei 16 zile de activism împotriva violenţei în bază de gen, cu genericul: „Colorează lumea în oranj: Să eliminăm violenţa împotriva femeilor, acum!”.

Astfel, la data de 29 noiembrie 2023, conducătorul, împreună cu membrii permanenţi ai cercului au desfăşurat un seminar științific de informare. Obiectivul principal fiind sensibilizarea şi familiarizarea studenţilor cu fenomenul violenţei asupra fetelor și femeilor, care este considerat o încălcare gravă a drepturilor fundamentale ale omului, la nivel mondial.

Cu această ocazie studenţii au fost implicaţi în mai multe activităţi desfăşurate cu scopul de a ridica nivelul de conştientizare privind problema violenţei împotriva fetelor şi femeilor. Şedinţa a fost divizată în două compartimente:

  • prezentarea pe grupe a diferitor video-uri, spoturi, știri, postere, pliante, curiozităţi, privind violenţa în bază de gen;
  • discuţii, dezbateri pe teme legate de violenţa în bază de gen, cu care se confruntă societatea: jurisprudența  CEDO cu privire la cazuri de violență în familie; identificarea soluțiilor optime în vederea prevenirii şi combaterii acestui fenomen.

Cercul Ştiinţific Studenţesc „Areopag” spune: STOP VIOLENŢEI! Susţinem, sprijinim şi încurajăm femeile SĂ SPARGĂ TĂCEREA şi să raporteze orice caz de violenţă.

În semn de solidaritate, pentru victimele violenței în bază de gen, pe tot parcursul campaniei,  în auditoriile de curs v-or fi afişate mesaje de informare privind violenţa  în bază de gen.