Activităţi practice în zona de frontieră

În vederea ridicării nivelului de profesionalism, la data de 17 octombrie 2023, Catedra drept public, securitate a frontierei, migrație și azil a Academiei ,,Ştefan cel Mare”, în colaborare cu Inspectoratul General al Poliției de Frontieră au asigurat desfășurarea unor activități practice în zona de frontieră SPF Tudora 1, punctul de trecere SPF Tudora 2 și PTFS Palanca.

La instruire au participat atât studenţii anului III de studii (ciclul I, programul de studii: „Administrarea publică”, specializarea: „Managementul integrat al frontierei de stat”), cât și un grup de ofițeri debutanți din cadrul Direcției dezvoltare profesională, specializarea: „Securitate a frontierei”.

În cadrul vizitei cursanţii au fost familiarizați cu activităţile practice ale angajaților Poliției de Frontieră aflați în tura de serviciu, având posibilitatea să se familiarizeze cu specificul procedurii de control al călătorilor și documentelor. Totodată, formabilii au făcut cunoştinţă şi cu particularitățile specifice de organizare a serviciului în punctul de trecere al frontierei de stat Palanca-Maiaki-Udobnoe. Activitatea are drept scop ridicarea nivelului de profesionalism în domeniul securităţii frontierei de stat.