Academia „Ştefan cel Mare” la cea de-a 23-a promoţie de absolvenţi

La 7 iulie curent a fost marcată o nouă promoţie de absolvenţi ai Academiei „Ştefan cel Mare” a Ministerului Afacerilor Interne. Astfel, 88 de absolvenţi ai Facultăţii de Drept şi 96 ai Facultăţii Securitate Civilă şi Ordine Publică, frecvenţă zi, studii cu finanţare bugetară, au obţinut studii superioare cu eliberarea diplomelor de licenţă. Totodată, în cadrul evenimentului a fost consemnată şi promovarea celor 27 de absolvenţi ai Facultăţii de Drept care şi-au făcut studiile cu frecvenţă, contra plată.
La eveniment au fost prezenţi: ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, rectorul Academiei, Simion Carp, şeful Departamentului Poliţiei de Frontieră, Fredolin Lecari, corpul profesoral-didactic, veterani, rudele absolvenţilor şi alţi oaspeţi.
În mesajul său, ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan a felicitat absolvenţii, părinţii acestora, profesorii şi veteranii instituţiei, afirmând calitatea studiilor şi încrederea sa în tânăra generaţie.
„Vă doresc mult curaj şi perseverenţă, pentru că veţi avea de înfruntat obstacole şi este important să nu cedaţi. Toată formarea profesională pe care aţi primit-o în anii de studenţie, de mâine trebuie concentrată în beneficiul cetăţenilor”, a menţionat ministrul de Interne în discursul său.
Totodată, rectorul Academiei „Ştefan cel Mare”, Simion Carp, în adresarea sa absolvenţilor, a menţionat faptul că aceştia „…trebuie să demonstreze devotament faţă de jurământul depus la încadrarea în serviciul poliţienesc, cunoştinţe şi abilităţi necesare pentru îndeplinirea sarcinilor de menţinere a ordinii publice şi combatere a criminalităţii, disponibilitate de a stabili un parteneriat reciproc şi avantajos cu societatea civilă, fermitate în luarea deciziilor legale şi, în final, demnitate de a purta epoleţii de ofiţer.”
Solemnităţi de acest gen au devenit o tradiţie care demonstrează că Academia „Ştefan cel Mare”, ajungând la cea de-a 23-a promoţie, îşi îndeplineşte cu succes obiectivele sale nobile în domeniul pregătirii eficiente a cadrelor pentru structurile Ministerului de Interne. Iar ofiţerii absolvenţi confirmă prin faptele sale că sunt o forţă de valoare a Ministerului Afacerilor Interne, asigurând unica rezervă calitativă pentru Poliţia Republicii Moldova.