Abordarea eficientă a metodelor de învățare digitală interactivă bazată pe MOODLE

În perioada  28-30 mai 2024, Direcția cooperare internațională  a Academiei „Ștefan cel Mare”, cu suportul Academiei de Științe ale Securității din Estonia și ESTDEV, au organizat un curs de instruire privind digitalizarea materialelor didactice „Abordarea eficientă a metodelor de învățare digitală interactivă bazată pe MOODLE”.

În calitate de formatori ai acestui curs au fost experții estonieni Arlee Kaugemaa și Alina Gavrilijaseva.

Cursul a vizat instruirea unui grup de 25 de angajați ai Academiei „Ștefan cel Mare”, care utilizează platforma de instruire la distanță MOODLE.

Prin urmare, această instruire va permite dezvoltarea învățământului la distanță accesibil pentru potențiali candidați la studii la toate nivelurile. Această inițiativă are ca obiectiv principal îmbunătățirea competențelor digitale ale angajaților și creșterea eficienței utilizării platformei MOODLE prin înțelegerea modului de structurare a materialelor de curs, organizarea modulelor și utilizarea resurselor educaționale disponibile pe MOODLE, utilizarea diverselor instrumente de evaluare disponibile pe platformă pentru a măsura progresul studenților și pentru a oferi un feedback constructiv, adaptarea conținutului și a metodologiilor de predare pentru a răspunde nevoilor individuale ale studenților și audienților.

Această instruire va contribui semnificativ la dezvoltarea învățământului la distanță, făcându-l mai accesibil și eficient pentru toți candidații la studii, indiferent de nivelul de educație.