517 ani de la strămutarea slăvitului Voievod Ştefan cel Mare

Astăzi, 2 iulie 2021 se împlinesc 517 ani de la strămutarea slăvitului Voievod Ştefan cel Mare la lăcaşurile de veci. Este ziua când toţi credincioşii îl pomenesc pe apărătorul credinţei, care cu vitejie, înţelepciune şi puterea lui Dumnezeu s-a luptat şi a biruit pe potrivnicii ţării.

În acest context conducerea instituţiei împreună cu Garda de Onoare a MAI, constituită din studenţii Academiei „Ştefan cel Mare”, au asistat alături de delegaţia MAI condusă de către Secretarul general Ianuş Erhan şi Asociaţia Obştească „Ştefan cel Mare şi Sfânt” la manifestările cultural-religioase de la Mănăstirea Putna, pentru a comemora Marele Nostru Voievod.

După slujba Acatistului Sfântului Ștefan cel Mare, recitalul de muzică folclorică, poezie patriotică şi religioasă, Garda de Onoare alături de Orhestra „Model” a Inspectoratului General de Carabinieri al MAI al Republicii Moldova a participat împreună cu reprezentanţii structurilor Ministerului Afacerilor Interne din județul Suceava la ceremonia protocolară de depunere a coroanelor și defilare militară.

Slăvitul Domnitor a fost un sprijinitor râvnit al culturii și al creştinătăţii, ctitorind un număr mare de mănăstiri și biserici – merite pentru care a fost canonizat de Biserica Ortodoxă Română cu numele de Ștefan cel Mare și Sfânt, la 20 iunie 1992.

Măritul şi dreptcredinciosul Voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt a fost un om al înţelepciunii şi dreptăţii, precum şi al iubirii şi iertării. Va rămâne mereu în amintirea noastră pentru faptele sale măreţe, vitejia sa neasemuită, dragostea de ţară şi apropierea de popor.