30 de ani de la tragedia de la Cernobîl

La 26 aprilie curent, conform Dispoziţiei MAI nr. 10/684 din 21.04.2016, în sala de conferinţe a Academiei „Ştefan cel Mare” a MAI s-a desfăşurat o întrunire consacrată tragicului eveniment, care a avut loc acum 30 ani.
Studenţii anilor III şi IV de studii ai facultăţii Drept au avut o întrevedere cu colonelul în rezervă Guitu Dumitru, lector universitar al catedrei „Drept poliţienesc”, participant la lichidarea consecinţelor avariei de la Centrala Atomoelectrică Cernobîl (Ucraina).
Domnul D.Guitu a vorbit studenţilor despre clipele de groază prin care a trecut, riscul pentru viaţă şi suferinţele trăite de oamenii care au pătimit în acea tragedie, inclusiv cei care au participat nemijlocit la înlăturarea urmărilor deflagraţiei.
În acest context, în semn de recunoştinţă pentru bărbăţia şi spiritul de sacrificiu manifestat, prin ordinul rectorului Academiei „Ştefan cel Mare” a MAI, colonel de poliţie Simion Carp, au fost menţionaţi angajaţii şi pensionarii instituţiei participanţi la aceste tragice evenimente.