Ziua Internaţională a Muzeelor la Liceul „Grigore Vieru” din oraşul Briceni.

La 18 mai 2018, de Ziua Internaţională a Muzeelor, Academia „Ştefan cel Mare” a MAI în comun cu Asociaţia obştească „Tradiţii militare” şi Asociaţia pentru protecţia bunurilor culturale din Republica Moldova au organizat în incinta Liceului „Grigore Vieru” din or. Briceni o expoziţie ce a cuprins exponate cu referire la istoria neamului nostru.
Exponatele au fost aduse de la muzeele din localităţile raionului Briceni şi de la Muzeul Academiei.
La inaugurarea expoziţiei au fost prezenţi: dl Simion Carp, secretar general de stat al MAI; dl Mihail Gnatiuc, preşedintele raionului Briceni; dl Valentin Pleşca, şef al IP Briceni; dna Svetlana Caduc, directoarea Şcolii sportive republicane de box din satul Grimăncăuţi; dna Aliona Caduc, directoarea Liceului „Grigore Vieru”, or. Briceni; profesorii liceului menţionat; muzeografii muzeelor din localităţile raionului Briceni; reprezentanţi ai Academiei „Ştefan cel Mare” a MAI.
Dl Simion Carp a menţionat importanţa evenimentului organizat, vorbind despre faptul că păstrarea şi asigurarea continuităţii valorilor şi tradiţiilor autohtone este datoria fiecăruia dintre noi pentru promovarea imaginii ţării pe plan naţional şi internaţional şi pentru educarea tinerei generaţii în spiritul patriotismului şi a dragostei faţă de ţară.
Persoanele care au contribuit la organizarea expoziţiei, au fost premiate cu diplome pentru promovarea valorilor naţionale şi în legătură cu Ziua Internaţională a Muzeelor.
În cadrul evenimentului celor prezenţi le-au fost distribuite pliante cu referire la condiţiile de admitere la Academie şi cu privire la protecţia juridică a bunurilor culturale, în contextul implementării Strategiei de dezvoltare a poliţiei.
Prin intermediul IP Briceni, Secretarul general de stat al MAI a repartizat primăriilor din localităţile acestui raion lucrarea „Eroii Ministerului Afacerilor Interne căzuţi în luptele pentru integritatea teritorială şi independenţa Republicii Moldova (Album pe baza documentelor de arhivă)”.
Expoziţia, care a fost vizitată de elevii liceelor şi gimnaziilor din raionul Briceni, se înscrie în şirul acţiunilor realizate de către studenţii Academiei „Ştefan cel Mare” a MAI în cadrul activităţilor de voluntariat.